۱۵ طرز فکر متفاوت آدم های موفق

successful people

چه چیزی تعیین می کند آدم موفق است یا نه؟ همه اش طرز فکر و نوع رویکرد ما نسبت به شرایط است. آیا از دسته کسانی هستی که با شور فراوان دل به دریا می زنی، یا اینکه پیش از به آب زدن گرمی یا سردی اش را می آزمایی؟

 

 

۱. تمرکز بر آنچه که مهم است

هر شبانه روز ۲۴ ساعت است، اما این ساعات را صرف چه می کنی؟ آدم های موفق می دانند از آغاز تا پایان هر روزشان چه چیز هایی باید روی دهد. یعنی قبل از اینکه بنشینیم پای سریال و سرگرمی محبوبمان، لازم است کارمان را تمام کنیم.

 

 

۲. فهرست برنامه ی آن روزشان طولانی نیست

اینکه برای کارهای ضروری روزانه مان لیست تشکیل دهیم امری ست بدیهی و غیر قابل انکار. اما این لیست باید تنها پروژه های اصلی را در بر گیرد که انجام شان در آن روز لازم است. معمولاً انجام سه آیتم کلیدی از فهرستت می تواند بیانگر این باشد که روز پر بازدهی داشته ای. اگر توانستی این سه مورد صدر فهرست را به اتمام برسانی، آنگاه می توانی سراغ پروژه ی بعدی و بعدی بروی. نگاه انداختن به فهرست دراز کارهای لازم روز نیز به خودی خود سرسام آور می شود، چه رسد به انجام آنها. کاری کن وظایف پیش رویت قابل اداره شوند تا بتوان آنها را به اتمام رساند.

 

 

۳. در میان گذاشتن ایده ها با دیگران

ایده ی بزرگی داری و می خواهی در آن زمینه دست به حرکت بزنی؟ خب، آن را مثل یک راز در خود نگه ندار. با کسان دیگری که در قلمرو صنعتت هستند، با دوستان، غریبه ها، با آدم های توی کافی شاپ در میان بگذار. ببین نسبت به ایده ات چه واکنشی نشان می دهند. شاید به نکته ای اشاره کنند که پیشتر به فکر خودت نرسیده بود و همین بتواند کمک کند ایده ات بال و پر بگیرد.

 

 

۴. استفاده از قانون ۸۰/۲۰

اصل پارتو می گوید ۸۰% نتایجت از تنها ۲۰% تلاشت حاصل می شوند. پس سعی کن آن ۲۰ درصد را شناسایی کرده و تمرکزت را روی آن قرار دهی. تیم فریس اخیراً در این باره توضیحاتی به ما داده.

 

 

۵. آموختن نحوه ی ساکت کردن فکر

مدیتیشن (مراقبه) در زندگی آدم های موفق کاربرد کلیدی دارد. مدیتیشن یعنی اینکه هر روز وقت بگذاری – خواه ۵ دقیقه باشد، خواه نیم ساعت – برای پاک کردن ذهن و خوب آغاز کردن روز. عصر اطلاعات است و هر روز داریم با انبوهی از داده ها بمباران می شویم؛ پس ذهنت باید راهی برای گذر از اینهمه پارازیت داشته باشد.

 

 

۶. داشتن دیدگاه خوشبینانه

اینقدر به فکر انواع احتمالات شکست پروژه ات نباش و در عوض به تنها شیوه ای که جواب می دهد فکر کن. وقتی مثبت فکر می کنی، پروژه ات از احتمال موفقیت بیشتری برخوردار می شود. افکار منفی فقط ذهن تو را و هر آنچه که داری رویش کار می کنی را خراب می کنند.

 

 

۷. از نامتعارف بودن هراسی ندارند

طرز فکر رایجی که مقبولیت عمومی دارد الزاماً به نتیجه ی دلخواه ختم نمی شود. برای به نتیجه رسیدن باید نامتعارف بود و ریسک کرد. اگر طرز فکر متعارف به نتیجه ی مورد نظرت نمی انجامد، شاید وقتش است کارها را به شیوه ای متفاوت انجام دهی.

 

 

۸. پیگیر هستند

آدم های موفق همیشه پی کار را می گیرند. اگر می گویی قصد داری کاری انجام دهی، انجامش بده. نهاد یا طرف مقابل این نکته را در خواهد یافت و نهایتاً این روند باعث خواهد شد در میان سایرین سرآمد شوی.

 

 

۹. با دیگران همکاری می کنند

ایده ی یک پروژه ی بسیار خوب در سر داری که می خواهی راه اندازی اش کنی؟ شاید شریک شدن آن با کسی دیگر بتواند سبب شود آن کار بهبود و ترویج بیشتری یافته و همه چیز روی غلتک بیافتد. بیشتر آدم های موفق به خوبی می دانند که با کمک گرفتن از قابلیت ها و خلاقیت های دیگران می شود ارتقا بسیاری به پروژه بخشید. مثلاً اگر عکاسی، می توانی با یک هنرمند که کار گرافیتی می کند و یک نویسنده به شراکت بپردازی و پروژه ای چشمگیر خلق کنی.

 

 

۱۰. می دانند که توانایی انجام کار را دارند

اگر فکر کنی می توانی انجامش دهی، آنوقت کار ممکن می شود. همه اش به ایمان داشتن به خودت بستگی دارد. اگر می خواهی کتابی در فهرست پرفروش ترین ها داشته باشی، باید باور داشته باشی که یک نویسنده ای. ایمان، کلید موفقیت تو است.

 

 

۱۱. فکرشان را بسط می دهند

یک ایده ی خوب ممکن است یکشبه کامل نشود. برای بسط دادن آن به اراده و زمان نیاز است. راه اندازی یک پروژه ی موفق به صبوری نیاز دارد تا ایده ی مربوطه به اندازه ی کافی قوام یافته و تو نیز در این مدت تلاشت را کرده باشی.

 

 

۱۲. از متفاوت بودن هراسی ندارند

تقلید از آدمی که از تو بالاتر است تو را به جایی که می خواهی نمی رساند. به قول چیس جارویس، «متفاوت باش، نه بهتر.» کپی کس دیگری نباش. خودت باش و منحصر به فرد باش.

 

 

۱۳. تحت هر شرایطی پای باورشان می ایستند

آدم های موفق حاضرند برای آنچه که بدان باور دارند سینه سپر کنند. همیشه اینگونه نیست که لشکری از یاران پشتت ایستاده باشند، اما ایستادگی تحت هر شرایطی به خاطر ایده ها و باورهایت، خواست قوی می خواهد.

 

 

۱۴. همه ی داشته شان را در آن راه می گذارند

درست است این یک قمار نیست، اما بازی زندگی که هست. گاهی لازم است برای آنچه که بدان ایمان داری با همه ی داشته هایت دست به ریسک بزنی. همیشه جواب می دهد؟ نه. اما باید حاضر به درس گرفتن از آنچه که روی می دهد باشی. تا سعی ات را نکنی نخواهی دانست که راهت جواب می دهد یا خیر.

 

 

۱۵. از شکست های شان درس می گیرند

کار جواب داد یا نداد، باید شرایط را در پایان تحلیل کنی. کدام بخش از کار خوب پیش رفت؟ کجای کار اشکال داشت؟ برای بهبود آن چه می توان کرد؟ آدم های موفق همیشه پس از انجام پروژه گامی پس می نشینند تا نگاهی از دور به نتایج کار داشته باشند و از ناکامی های شان درس بگیرند تا دوباره آن شکست ها رخ ندهند.

 

 

نویسنده: بابی کلاین

خویش فرما، نویسنده، و عکاس

منبع: لایف هک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *