۹ عادت روزانه که تو را خوشبخت‌تر می‌سازد

با این تغییرات کوچک در زندگی روزمره، هم در کار موفق‌تر خواهی بود و هم در زندگی

 

girl-with-sunglasses-in-a-bed-picjumbo-com (1)

 

خوشبختی تنها مقیاس واقعی موفقیت توست، و خوشبخت ساختن دیگران نهایت نمود یافتن آن موفقیت است. اما اگر خودت احساس خوشبختی نکنی بعید است بتوانی دیگران را خوشبخت کنی.

در زیر می خواهم به ۹ تغییر کوچکی بپردازم که اگر در زندگی روزمره ات ایجاد کنی فوراً سطح خوشبختی زندگیت بالا خواهد رفت:

 

۱. هر روزت را با توقع شروع کن
حقیقت بزرگ زندگی این است که زندگی بر اساس توقعاتت شکل می گیرد. پس صبح ها وقتی از بستر برمی خیزی، بگذار نخستین فکرت این باشد: «امروز بناست که چیز شگفت انگیزی رخ دهد.» و احتمالاً هم حدست درست است.

 

۲. برنامه ریزی و اولویت بندی کن
شایع ترین ریشه ی دلنگرانی (استرس) این برداشت است که «یک عالمه کار دارم.» بجای اینکه فکرت را درگیر چنین برداشتی کنی، یک آیتم کاری را انتخاب کن که اگر امروز انجام شود تو را به بالاترین هدف زندگیت نزدیکتر می سازد. آن کار را پیش از آیتم بعدی تمام کن.

 

۳. به هرکه برمی خوری هدیه ای بده
منظورم یک کادوی رسمی کاغذپیچ شده نیست. هدیه ی تو می تواند لبخندت باشد؛ می تواند تشکر یا تشویقی باشد؛ یک حرکت مودبانه، یا یک سلام دوستانه. و هرگز بدون اینکه کمکی به گدای سر راهت کنی از کنارش رد نشو. آرامش خاطری که بدست می آوری ارزش آن پول خرد اضافی را دارد.

 

۴. از بحث های تعصب آمیز طفره برو
در بحث های سیاسی و مذهبی چیزی به نام جواب «درست» وجود ندارد و درعوض، اینگونه بحث ها آدم ها را سر چیزهایی که اصلاً تحت کنترل شان نیست از هم دلگیر می سازد. وقتی چنین موضوعاتی به میان کشیده می شود خودت را کنار بکش. مثلاً می توانی بگویی: «به این چیزها که فکر می کنم، کله ام سوت می کشد.»

 

۵. اینطور فرض کن که آدم ها نیت شان خوب است
تو که نمی توانی فکر آدم ها را بخوانی. پس «چرایی» در پس «آنچه» که انجام می دهند را براستی نمی دانی. اگر صرفاً به این خاطر که رفتار کسی عجیب و غریب بوده اینگونه برداشت کنی که انگیزه ی خبیثانه ای داشته، بر رنج و محنت خودت می افزایی، در حالیکه اگر پیشفرضت این باشد که طرف نیت خوب داشته، راه را برای دوستی ها و آشتی ها هموار می سازی.

 

۶. غذای باکیفیت بخور، و آهسته بخور
بعضی وقت ها برای اینکه جان دوباره ای بگیریم و خیلی زود برگردیم سرکار، چاره ای نداریم جز اینکه غذایی سرپایی بخوریم، آنهم شتابزده. حتی اگر چنین چیزی قابل اجتناب هم نباشد، بکوش دست کم یکبار در روز چیزی واقعاً لذیذ بخوری؛ مثلاً تکه ای پنیر مرغوب، یا یک شکلات خوب خارجی. موقع خوردن، رویش تمرکز کن، و با تمام وجود از خوردنش لذت ببر.

 

۷. نتیجه را رها کن
نگرانی، دشمن بزرگ خوشبختی است و منشا آن تمرکز بر رویدادهایی است که از کنترل ما خارجند. وقتی عمل را انجام داده ای، معمولاً کار دیگری باقی نمی ماند که بتوانی بکنی. پس روی کاری که در دست داری تمرکز کن و نه بر تخیلات عجیب و غریب در این باره که «آخرش چه می شود.»

 

۸. تلویزیون «پس زمینه» را خاموش کن
در بسیاری از خانه ها تلویزیون را به عنوان «سر و صدای پس زمینه» روشن می گذارند درحالیکه خانواده خود سرگرم کارهای دیگری هستند. هدف اصلی تلویزیون این است که کاری کند از زندگی احساس نارضایتی کنی و بروی خرت و پرت بیشتری بخری. چرا بگذاری ناخودآگاهت را بطور نامحسوس برنامه ریزی کرده و تو را بدل به یک مصرف کننده ی بیفکر کنند؟

 

۹. هر روز را با شکرگزاری به پایان برسان
درست پیش از رفتن به رختخواب، دست کم یک چیز شگفت انگیز که رخ داد را یادداشت کن؛ می تواند چیز کوچکی مثل خنداندن یک بچه باشد یا مورد بزرگی مانند یک معامله ی چند میلیونی. هرچه که باشد بخاطر آن روز سپاسگزار باش، چون دیگر دوباره نخواهد آمد.

 

 

منبع: Inc.com

نویسنده: جفری جیمز

سخنران و مربی در زمینه‌ی موفقیت حرفه‌ای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *